Történelem

Poraiból támadt fel a gergelyiugornyai csapat

 

Kerek egy esztendeje a Tiszamenti SE szó szerint eltűnt a süllyesztőben, hogy aztán 2016-ban,Gergelyiugornyai SE néven feltámadjon és megyei harmadosztály Rétköz-csoport bajnokaként visszatornázta magát a „második vonalba”. Leírni könnyű. megvalósítani annál rázósabb volt. Olyannyira, hogy az utolsó pillanatig rezgett a léc. Mást ne mondjunk, a Tisza-partiak az őszi idény végén még csak a negyedik helyen táboroztak, tavasszal viszont mindössze egy meccset buktak el, így vívták ki a feljutást.

 

– Teljesen a nulláról kezdtünk mindent, mert megpróbáltuk a korábbi csapatot egyben tartani, de ez nem igazán sikerült – merült a részletekbe Czirják József egyesületi elnök. – Ezért környékbeli fiatalokkal egészült ki a keret és külön köszönet jár a vásárosnaményi egyesületnek, amely játékosokkal segített minket.Valamint itt szeretném megköszönni Balogh István és Bakó Zoltán vezetőségi tagok munkáját,és a szurkolók támogatását, amire a jövőben is számítunk.                                                      Nem lehettünk biztosak a dolgunkban, elvégre egy újonnan alakult csapat céljait nehéz belőni. Azt gondolom, nem szégyen bevallani, a szerencse mellénk szegődött, a vetélytársak tavasszal bukdácsoltak, így tudtunk előrerukkolni a tabellán. Persze, tettünk ennek érdekében, mivel sorba nyertük a meccseket, gyakorlatilag ez volt az egyetlen esélyünk. Egyedül a Döge elleni rangadót szúrtuk el, ekkor megint távol kerültünk az első hely megszerzésétől, de ismét számunkra kedvezően alakultak az eredmények. Az utolsó négy meccsen így sem lehetett hibázni, ami nem kis feladatot jelentett. Ugyanakkor tavaszra abszolút összeállt az együttes, amely mentálisan sokat változott, mindenki megtett mindent, ennek következménye, hogy élen zártunk.

 

Mivel a gergelyiugornyai legénység elődje nem tündökölt a korábbi másodosztályú szezonokban, a feladat adott. A lényeg viszont az, miként Czirják József jelezte, az egylet nem hátrál meg a kihívás elől.

– Indulni fogunk a megye kettőben, ennek érdekében már megkezdtük az ifjúsági csapat szervezését Reményeink szerint három-négy poszton tudunk erősíteni, persze, csak olyan játékosokat akarunk igazolni, akik illenek ebbe a társaságba. Mert az utóbbi évek viszontagságai után szeretnénk hosszabb távon megragadni ebben az osztályban.

 

KM-Koncz Tibor